Jachthaven omgeving

Stad aan 't Haringvliet

Om de oorsprong van de naam Stad aan ´t Haringvliet te vinden moet men terug naar de jaren 1359. Toen werd gesproken van die Stad. In 1481 werd het gors van de Stadt genoemd. Later werd gesproken over Stad, weer later van Stad aan ´t Haringvliet.

Stad aan ´t Haringvliet bestond uit de polders de Oude en de Nieuwe Stad. In 1966 werd Stad aan ´t Haringvliet ingedeeld bij de gemeente Middelharnis, nu gemeente Goeree-Overflakkee. Het dorpje heeft zo'n 1400 inwoners.

Net buiten de poorten van de haven vindt u het strandje van Stad. Een klein mooi zandstrandje, goed toegankelijk ook voor kleine kinderen.

Trefpunt 

Het verenigingsgebouw Ons Trefpunt organiseerd het hele jaar door activiteiten van jong tot oud.

U kunt altijd kijken op www.stadaantharingvliet.nl voor meer informatie over ons mooie dorp!

Vaste activiteiten

 

Handwerken en gymen Iedere maandag is er in het Trefpunt een gezellige middag, waar ouderen bij elkaar komen. Deze activiteit wordt georganiseerd door de stichting Fier en er zijn geen kosten aan verbonden. Van 13.30 tot 16.30 uur. Komt u gerust eens langs.
Koffieochtend Iedere dinsdagochtend een gezellige koffieochtend. Kom eens langs, u kunt van 10 tot 12 uur bij ons binnenlopen.
Biljartclub Iedere woensdagavond kunt vanaf 19.30 binnenlopen om te darten, kaarten of biljarten. Koffie, thee en andere consumpties zijn te koop aan het buffet.
Thee en Siroop Elke 2e woensdag van de maand en laatste dinsdag van de maand is er een thee- en siroopochtend. Speciaal voor kinderen van 0-2,5 jaar en hun ouders en/of grootouders. Oudere broertjes en zusjes zijn natuurlijk ook welkom. De kinderen kunnen spelen met elkaar en met het aanwezige speelmateriaal. Het is een "vrije-inloopochtend", ouders kunnen ervaringen uitwisselen en soms zal er een deskundige uitgenodigd worden, om over een bepaald thema te praten. Van 10.00 tot 12.00 uur, gratis entree, inclusief thee, koffie en siroop. 

 

Winkels

Markt

 

 • Kaasboer van Loon

  • Iedere woensdag van 13:15u-14:30u

  • Plaats: Parkeerplaats aan Zweedsestraat achter het Trefpunt

 • Bakkerij het Stoepje

  • Iedere donderdag van 13:00u-17:00u

  • Plaats: Parkeerplaats aan Zweedsestraat achter het Trefpunt

 • Groenteboer Marlon Franken

  • Iedere donderdag van 13:00u-16:30u

  • Plaats: Parkeerplaats aan Zweedsestraat achter het Trefpunt

 • Visboer Schot v. Dijk

  • Iedere donderdag van 13:00u-17:00u

  • Plaats: Parkeerplaats aan Zweedsestraat achter het Trefpunt

SRV wagen

De Verswinkel verkoopt o.a. vers brood van bakker Koese, verse melkproducten van de kaasboerderij uit Sommelsdijk en verse groenten van de boer. 

SRV verswagen Stadje Droag Broad rijd door het dorp en staat 5 dagen in de week op de haven voor uw boodschappen nl. op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag rond 10.00 en 17.00uur

 

srv wagen

Bezienswaardigheden  

U kunt de oude havensteden aandoen: zoals Hellevoetsluis met zijn marine verleden, Stellendam met zijn vissershaven, Middelharnis, Willemstad of Numansdorp.

Meer bezienswaardigheden in de regio:

Eiland Tiengemeten

Recht tegenover de jachthaven ziet u de punt van het eiland Tiengemeten. Prachtige natuur met een camping, natuurspeeltuin en diverse tentoonstellingen.  U kunt met de veerdienst van Stad naar Tiengemeten.
Voor meer informatie kijk op: www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/tiengemeten

Faunapark

Faunapark Flakkee is een mooi dierenpark aan de Duivenwaardsedijk 22 te Nieuwe-Tonge. 25.000m² fraai aanlegegd park vol flora en fauna.

VVV

In Middelharnis zit een VVV kantoor. Voor div. fiets-/wandelroutes in de regio kunt u daar terecht.

De Staver

Bij recreatiecentrum de staver vindt u alles onder 1 dak. Een zwembad, sporthal, tennishal, bowlingbanen, biljartzaal, verschillende zalen en horeca.

Manege Oostmoer

Manege Oostmoer is een manege rustig gelegen in de oostmoerse polder bij Stad aan 't Haringvliet. De manege beschikt over binnen/buiten maneges, trainingsmolen en een longeersingel.