Blauwe vlag

Jachthaven Atlantica heeft al sinds 2004 de Blauwe Vlag.


De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 3500 stranden en Jachthavens in ruim 30 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied.

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Ze moeten hierbij aan diverse criteria voldoen.

Het doel van het Blauwe Vlag Programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede schone  stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

Jachthavens
   
  • water en kades zijn schoon
  • goede hygiënische sanitaire voorzieningen zijn in voldoende mate aanwezig
  • er is een gescheiden afvalinzamelingssysteem, bij voorkeur ook voor bilgewater en afvalwater
  • lozingen van afvalwater van boten en havenvoorzieningen in het water van de haven zijn verboden
  • reddings- en blusmaterialen zijn aanwezig
  • er is een havenreglement met gedragscodes voor de bezoekers
  • er is informatie over hoe om te gaan met natuur en milieu beschikbaar

Keurmerk voor schippers en booteigenaren

Om voor het Blauwe Vaantje in aanmerking te komen dient u aan de ‘gouden gedragsregels' te voldoen . Het vaantje is een belangrijk initiatief waarmee u en andere waterrecreanten ook in de toekomst kunnen blijven genieten van de mooie Nederlandse vaargebieden. En hoe meer schippers er meedoen, hoe mooier alles blijft. Dus: doet u mee?

Zo doet u mee!

Lees de ‘gouden gedragsregels’ voor het voeren van het Blauwe Vaantje zorgvuldig door.


Kunt u zich hierin vinden; onderteken "de gouden gedragsregels" in het kantoor. U krijgt het Blauwe Vaantje gelijk overhandigd.

Hijs het vaantje in de mast en iedere watersporter ziet dat u een schipper bent die zich persoonlijk  inzet voor het behoud van onze vaargebieden!

 


2017

Op 18 mei hebben wij in Scheveningen voor de 14e x op rij de blauwe vlag in ontvangst gekomen.

2016

Wij waren door familie omstandigheden niet persoonlijk op de Blauwe Vlag uitreiking.

2015

Jachthaven Atlantica heeft op 30 april in Vlissingen wederom de blauwe vlag mogen ontvangen.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 170 Blauwe Vlaggen toegekend, 112 jachthavens en 58 stranden. Jachthaven Atlantica B.V. ontving uit handen van “Michiel de Ruyter” de Blauwe Vlag. De Blauwe vlaggen 2015 werden gisteren  uitgereikt in Vlissingen.  

2014

 
Jachthaven Atlantica heeft op 8 mei in IJmuiden aan zee voor de 11e keer de blauwe vlag mogen ontvangen.
 
De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 159 Blauwe Vlaggen toegekend, 100 jachthavens en 59 stranden. Jachthaven Nauerna ontvangt uit handen van weerman Peter Timofeeff de 100e Blauwe Vlag voor jachthavens. De Gemeente Schagen (v/h Zijpe) ontvangt voor het 25e jaar 4 Blauwe Vlaggen  voor haar stranden.
 

2013

 
Jachthaven Atlantica heeft in 2013 wederom de blauwe vlag in Rhoon in ontvangst mogen nemen.
Dit is de 10e keer op rij.

2012

Jachthaven Atlantica heeft in 2012 wederom de Blauwe vlag in ontvangst mogen nemen.Jachthaven Atlantica heeft in 2011 voor de 9e keer de Blauwe Vlag in ontvangst mogen nemen.

 De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag heeft dit jaar in Nederland 122 Blauwe Vlaggen toegekend. Dit is een stijging van 10% ten opzichte van 2009. Met dit hoge aantal behoort Nederland tot de Europese koplopers van de Blauwe Vlag-campagne. De Blauwe Vlaggen 2010 worden uitgereikt aan 47 Nederlandse stranden en 75 jachthavens. Nieuw in 2010 is de toekenning van de Blauwe Vlag aan twee stranden in het binnenland. Tot vorig jaar was dit keurmerk alleen toegekend aan Noordzeestranden.

2011

Uitreiking in Jachthaven Eiland van Maurik te Maurik.

De uitreiking heeft plaats gevonden op 20 mei op de jachthaven Eiland van Maurik te Maurik waar VNO/NCW voorzitter Bernard Wientjes, samen met Annelies van der Kolk, gedeputeerde van de Provincie Gelderland en Patrick Poelmann, voorzitter van de Nederlandse Blauwe Vlag Jury, de Blauwe Vlag heeft uitgereikt. Jachthaven Eiland van Maurik behoort tot de 75 jachthavens die dit jaar een Blauwe Vlag ontvangen.

2010

Grootste Blauwe vlag ter wereld.

Als openingsceremonie van de Blauwe Vlag campagne 2010 heeft de heer Wientjes om 12.30 uur de grootste Blauwe Vlag ter wereld (12 x 15 meter) met behulp van een hoogwerker 40 meter de lucht in gehesen.